Motortrip USA 2001, Van 22 september t/m 2 oktober 2001

Op hemelvaartsdag, tijdens een motorrit in Duitsland, is het idee geboren om een motorrit te maken in Amerika zonder begeleiding van een camper of volgauto. Ed komt met het voorstel om, eventueel samen, een rit te gaan maken van een week in de USA. Omdat ik dat al 2 maal eerder heb gedaan heb ik daar wel oren naar en zeg dat ik er over zal nadenken en zo gauw mogelijk zal laten weten of ik het doe.

Na het motorweekend in Duitsland heb ik het er thuis met enkele vrienden over gehad. Die waren direct enthousiast en zo zijn er 6 liefhebbers die deze reis mee willen, Ed, Jan, George, Ton, Cock en Henny. We maken een afspraak en komen een keer bij elkaar om de details te bespreken en de wensen kenbaar te maken.

Tijdens de motorreis even de benen strekken

Na deze bijeenkomst staat er in grote lijnen vast dat we 8 dagen gaan rijden door Arizona met als start en eindpunt Las Vegas. Al snel komen de E-mails binnen dat de motoren zijn gereserveerd en de vliegtickets zijn geboekt voor 22 september 2001, later volgt ook de bevestiging van de hotelboekingen en de reis is rond.

We komen nog eenmaal bij elkaar om de laatste puntjes op de i te zetten en dan komt het lange wachten tot 22 september. Op 11 september doet zich echter een vreselijke ramp voor in New York en Washington die weleens een flinke streep door de rekening kan halen.

Een of andere terroristische malloot (Osama Bin Laden) vindt het nodig om met gekaapte verkeersvliegtuigen de WTC torens in New York en het Pentagon in Washington binnen te vliegen met alle rampzalige gevolgen van dien.

22 september 2001, Amsterdam - Las Vegas

Na enige wijzigingen in de vertrektijden kan onze langverwachte reis toch doorgaan en we vliegen op vrijdag 22 september om 16.35 uur met een DC 10 van North West Airlines, na het ruilen van wat zitplaatsen, in 8 uur en 20 minuten naar Minneapolis. Onder het genot van een drankje wachten we daar op onze verbinding naar Las Vegas.

Jan op zijn motor

Na 3 uur vliegen zijn we geland in Las Vegas en worden we met een shuttlebus naar het gigantische "Stratosphere Hotel" gebracht waar we om 22.00 uur plaatselijke tijd arriveren. Het hotel is 350 meter hoog en nu, helaas, een van de hoogste gebouwen van de USA. Het inchecken gaat wat chaotisch want de kamer van Ed en mij is al bezet door andere gasten zodat we weer helemaal naar beneden moeten om een ander kamer te krijgen.

We hebben onze bagage op de kamer gezet en zijn naar beneden gegaan om eens even te kijken wat er allemaal loos is in dit enorme speelhol waar heel veel mensen met veel kabaal en verlichting hun geld in hebzuchtige machines zitten te stoppen.

Ed en ik gaan ook even in de garage kijken of de motoren er al staan, en jawel hoor, 6 blinkende Harley's, 2 maal Fatboy, 2 maal Heritage Softail en 2 maal Road King, waarvan 1 in politie uitvoering, staan op ons te wachten.

We drinken een biertje en praten wat na over de reis om vervolgens na een lange vermoeiende reis naar onze kamers te gaan om te gaan slapen. Op zondagochtend loop ik al om 5.30 uur buiten en kijk even rond om en in het hotel waar het gokken gewoon de hele nacht is door gegaan. Iedereen is op deze dag vroeg wakker want onze biologische klok blijft gewoon doorwerken.



|   Naar de indexpagina   |   Naar de volgende pagina |